Mihai Dobrovolschi

Lasa un comentariu

Din pacate pentru el, este discutabil daca Mihai Dobrovolschi este cel mai bun om de radio din Romania. Din fericire este foarte discutabil.
Cert este ca inca din 1996, Dobro face radio, aproape zilnic. De aproape 20 de ani. In peste zece mii de ore de emisie.
Dobro nu este un om prea usor digerabil. Multi il acuza ca isi tine nasul pe sus, ca este arogant, egocentrist, ca are un limbaj cand prea academic, cand prea trivial. Daca reuseste sa produca mixul perfect este, din nou, extrem de discutabil. Ce e sigur este ca Mihai Dobrovolschi, cu un masterat in economie, licentiat in psihologie, cu sute de ore de formare in psihoterapie, cu sute de editoriale publicate, cu creatii in mai toata media, de la televiziune la film trecand prin muzica, nu este realizatorul de radio mediu standard. Pe de alta parte, raman in mister acuzele unui fost coleg, cum ca Dobro a distrus, de unul singur, radio Guerrilla, din pura rautate.
Dobrovolschi este omul care canta peste piese, omul care isi cauta Sinele, omul care nu poate lasa si altora controlul, omul de radio care vede ascultatorii, omul care isi enerveaza prorpii ascultatori, omul care te “elimina” daca simte ca nu vibrezi in el, fără nici un scrupul, care se iubeste pentru ca altfel s-ar uri îngrozitor de tare, care se lipește de noi toti pentru ca, de ce nu, toti avem un Dobro in noi, dar ne este teama sa il scoatem la lumina pentru ca am fi maziliti de societate.
Este omul care te face sa dai ochii peste cap la arogantele lui, te face sa te pierzi prin Bucuresti pentru ca ascultandu-l ai uitat unde te duceai, omul care te face sa-ti vina sa spargi radioul de nervi dupa care sa-l lipesti la loc regretand ca ai ratat ce a zis dupa aceea. Omul care e un fel de prieten, pentru ca te face sa-l certi, sa te amuzi de el, sa-l compatimesti si sa ii faci tot ce ii mai faci unui prieten chiar daca nu e in fata ta. Dobro este omul care isi canta defectele dar si inteligenta. Omul caruia nu ii este frica de ceea ce este.
Omul misogin, enervant, plin de el, critic cu el si cu cei din jurul lui, vesnic cu gandul la “dragoste”,dar sa nu-l afecteze direct, “razbunator” daca-l ataci, chiar si atunci cand i se pare. Cu o nevoie acută de relaţionare, Dobro devine vulnerabil atunci când personalitatea lui narcisică răzbate din străfunduri iar el se întristează şi acoperă tristeţea cu furie şi agresivitate.
Neconvenţional, are un pic din aroganţa geniului, care i se potriveşte atât de bine. Dobro este omul care vorbeste despre lucruri simple, normale, lucruri pe care noi poate n-am avea curajul sa le spunem.

Comentariul tau

  • (will not be published)